Seilsamlingen 2020


Publisert: 04.07.2020

Igjen er en vellykket seilsamling gjennomført

Seilsamlingen 2020

Sommerens seilsamling for barn og unge

Hvitsten Seilforening arrangerte også i år en vellykket seilsamling for barn og unge med oppstartmøte mandag 30. juni, og avslutning med utdeling av diplomer og premier torsdag 2. juli 2020. Det var fine vindforhold, varmt i vannet og ingen maneter! Og reinskyllene holdt seg på god avstand. I år var det 35 deltakere i alder 7–16 år fordelt på 7 grupper med en instruktør for hver gruppe. For å sammenligne har det de senere årene vært opptil 50 deltakere. Antallet i år ble begrenset av smittevernhensyn.

Alle årets instruktører er Hvitsten-ungdom som selv startet i seilforeningen som barn. Instruktørene var:
Iris Mæhle, Nikolai Rasmussen, Torkel, Guttorm og Brynjar Morka Mæhlum, Kaja Strand Karlsen og Helen Johnson.

Dette er et flott lavterskeltilbud til barn og unge og en god introduksjon til å bli kjent med vannaktiviteter og håndtere situasjoner med vind og vann. Alle hadde mulighet for å prøve seg i jolle, kajakk, SUP, brett og andunge. Alt i trygge omgivelser med god støtte fra instruktører og andre voksne med lang erfaring med sjøen.

For oss som har fulgt arrangementet i flere år, var det et roligere arrangement i år. «Kleven-stranda» som under seilsamlingen vanligvis er full av foreldre, besteforeldre og småsøsken, var i år til tider nesten helt tom fordi smittevernrestriksjoner begrenset antall folk på stranda. Vanligvis er det mulig for foresatte å bli med deltakerne og teste joller og kajakker og være med i følgebåtene. Noen foreldre fikk likevel oppdrag med å være strandvakt og bryggevakt da det trengs mange frivillige på denne uka. Deltakerne var ute i båter og brett fra Stabilodden og ned mot Katten-stranda.

På seilsamlingens siste dag ble det, som tradisjonen tilsa, arrangert regatta for optimistseilere og RS Feva joller. Deltakerne i regattaen er de som vil og har nok erfaring. Det ble en spennende kappseiling med mange gode kandidater. De som gjør det best på regatta er vanligvis de som har lagt ned mest tid i treninger og deltatt på tidligere seilsamlinger. Men det hender det dukker opp nykommere. Årets vinner av optimistklassen var Lotta Mathilde Dugstad. Feva-klassen ble vunnet av Henrik Bergmo Skibenes og Kaspar Varslot Stave.

Seilsamling bla avsluttet med grillfest på kvelden utenfor Sjøbodene for deltakere og familiene. Her var det utdeling av diplomer til alle deltakerne og premiering av de som deltok på regatta med pokaler til de tre beste plassene. Den gjeveste pokalen deles ut til sist. Det er «Årets seiler» som er en vandrepokal. Den deles ut til en utøver som har vist stor interesse for seiling, deltatt på treninger med god fremgang, og ikke minst er en god seilkamerat med gode holdninger. Juryen er instruktørene på høstens og vårens seiltreninger. Årets seiler ble Mia Kempfer (2009).  

Målet med seilsamlingen og seilforeningens arbeid er ikke å få frem vinnere av regatta, men primært å ha det gøy på og i vannet sammen med gamle og nye venner. Mange av deltakerne ga uttrykk for at de allerede gleder seg til nest års seilsamling. Seilforeningen håper seilsamlingen gjør at flere møter opp når seiltreninger starter opp i august og varer frem til høstferien.

Bilder: Sverre Skibenes, Peder Wandem, Per Kristian Aale og Jens Andreas Randem.   

Image for Seilsamlingen 2020Image for Seilsamlingen 2020Image for Seilsamlingen 2020Image for Seilsamlingen 2020Image for Seilsamlingen 2020Image for Seilsamlingen 2020Image for Seilsamlingen 2020Image for Seilsamlingen 2020Image for Seilsamlingen 2020Image for Seilsamlingen 2020Image for Seilsamlingen 2020Image for Seilsamlingen 2020Image for Seilsamlingen 2020Image for Seilsamlingen 2020Image for Seilsamlingen 2020Image for Seilsamlingen 2020Image for Seilsamlingen 2020Image for Seilsamlingen 2020Image for Seilsamlingen 2020Image for Seilsamlingen 2020Image for Seilsamlingen 2020Image for Seilsamlingen 2020Image for Seilsamlingen 2020Image for Seilsamlingen 2020Image for Seilsamlingen 2020Image for Seilsamlingen 2020Image for Seilsamlingen 2020Image for Seilsamlingen 2020Image for Seilsamlingen 2020Image for Seilsamlingen 2020Image for Seilsamlingen 2020