Bygdekino 7. mars 2022: Verdens verste menneske


Publisert: 19.02.2022

Velkommen til Bygdekino!

Kl.: 18:00 Frøyas Eventyr

Frøya, ei lita foreldreløs jente, bor på gatene i byen Roc-en-Brume. Sammen med sine tre tamme røyskatter overlever hun ved å stjele mat fra slottet til den skumle regenten Tristain, som som har ranet til seg tronen. En vakker dag, for å unnslippe vaktene som jager henne, kler Frøya seg ut som en prinsesse. Dette blir begynnelsen på et ellevilt oppdrag for å redde Roland, den rettmessige tronarvingen som er blitt forhekset og forvandlet til en ... kattehane (halvt katt, halvt hane). Bli med på et eventyr som vil snu opp ned på hele kongeriket, og lære Frøya at en det finnes en kongelig i oss alle.

Animasjonsfilm.

Filmen varer ca. 1 time og 30 min.

Aldersgrense: 6 år

Billettpris kr. 100. 

 

Kl.: 20:00 Verdens verste menneske

Julie (Renate Reinsve) er snart 30 år, hun har mange talenter, men få resultater og føler seg mer og mer som en birolle i sitt eget liv.

Kjæresten hennes, Aksel (Anders Danielsen Lie) – litt eldre, og en suksessfull tegneserieskaper – vil at de skal stifte familie, men Julie holder igjen. En kveld sniker hun seg inn på en fest hvor hun treffer en ung og sjarmerende fyr (Herbert Nordrum). Snart har hun forlatt Aksel og kastet seg inn i nok et forhold. Julie kjemper for å holde alle dører åpne, men finner snart ut at noen livsvalg allerede ligger bak henne. Verdens verste menneske er en dramakomedie om kjærlighet i vår tid. Om å ha alle muligheter i livet, men fortsatt føle seg som verdens verste menneske. Manuset er skrevet av Eskil Vogt og Joachim Trier selv.

Filmen hadde sin verdenspremiere på filmfestivalen i Cannes i juli, og fikk der strålende kritikker. Under festivalens prisutdeling mottok Renate Reinsve prisen for beste kvinnelige skuespiller. Hun ble med det den første norske skuespilleren til å vinne pris i Cannes.

Filmen er nominert i to kategorier i Oscar utdelingene; både for Beste internasjonale film og Beste originalmanus. Oskar-utdelingen skjer 27. mars 2022 (dvs. natt til 28. mars)

«Verdens verste menneske» er en jublende god avslutning på Oslo-trilogien fra en filmskaper som bare blir bedre og bedre. I likhet med «Reprise» og «Oslo 31. august» har også denne filmen et eksperimentelt formspråk med sterke referanser til 1960-tallets franske nybølgefilm fra regissører som for eksempel Godard, Truffaut, Resnais og Varda.

 

Filmen varer ca. 2 timer.

Aldersgrense 12 år. Billettpris kr. 120. 

---

Mer informasjon om filmene finner du på hjemmesiden til Bygdekinoen.

---

Kjøp billetter på nettet
Ved kjøp av billetter på nett følger du lenken til Bygdekinoen. Da får du opp programmet. Nesten nederst på den relevante filmplakaten finner du ett felt hvor det står dato for visning og "Kjøp billett!", trykk på den og kjøp billett.

Det er også mulig å kjøpe billett med bruk av kort ved ankomst til Grendehuset.  

--- 

Smittevernreglene

Svært mange smittevernregler ble fjernet av regjeringen 12. februar 2022. I Vestby kommune gjelder de samme føringene som landet for øvrig.

Dessverre er likevel ikke pandemien helt over enda. Anbefalinger for Vestby kommune finner du her: Lenke til Vestby kommunes informasjon. 

Vi ber om at det tas hensyn til anbefalingene, spesielt: bli hjemme hvis du føler deg syk.