Velkommen til bygdekino på Ramme


Publisert: 24.01.2023

Førpremiere på storfilmen om Munch

Velkommen til bygdekino på Ramme

Sted: Ramme, Gildehallen

Tid: Torsdag 26. januar kl. 19

 

I samarbeid med Ramme, viser vi den nye filmen om Edvard Munch.

Filmvisningen vil være i Gildehallen på Ramme og vi i Hvitsten Bygdekino står for fremvisningen. Gildehallen vil være åpen fra kl. 18.00, det vil være mulighet for kjøp av drikke, med eller uten alkohol. Margrethe Lømo vil fortelle litt om Munch og hans virke før filmen .

Restauranten vil være åpen fra kl. 16.00 for de som vil spise litt godt før filmen. Bestill gjerne i restauranten: Restauranten på Ramme

Meny:

    • Dagens suppe, serveres med brød (kr. 165,-), Rødbet fra Ramme (kr. 205,-), Gravet okse fra Horgen gård (kr. 215,-)
    • Hovedretter: Skrei (kr. 365), Indrefilet (kr. 385), Piggsvinsopp (vegetar) (kr. 295)
    • Desserter: Sjokolade-snøball, Den usynlige sitron, Sesongens søtbakst

Kjøp av digitale billetter er også mulig og anbefales. Billettpris kr. 130. Kjøp billetter her. 

Om filmen

«Munch» er storfilmen om en av verdens største kunstnere gjennom tidene. Ved å skildre fire definerende perioder i Edvard Munchs liv, gir filmen et intimt innblikk i et særegent og unikt kunstnersinn. Avvist av kunstetablissementet, plaget av sorg over tapet av sin eldre søster og torturert av avhengighet, skildrer filmen Edvard Munchs liv fra 20-års alderen og fram til han fyller 80. Alfred Ekker Strande, Mattis Herman Nyquist, Ola G. Furuseth og Anne Krigsvoll gjør hver sin tolkning av Edvard Munch i ulike deler av hans liv. «Munch» forteller historien om den unge Edvard Munchs første forelskelse, i en gift kvinne, og videre om hans nederlag som kunstner etter at hans første utstilling i Berlin blir refusert og avvist. Filmen skildrer også Munchs dramatiske innleggelse på nerveklinikk i København, der han tvinges til å ta sitt livs største og mest avgjørende valg, før han i livets siste fase kjempet en hard kamp for å redde sin kunstneriske arv fra nazistene under krigen.

Mer informasjon om filmen og trailer finner du på bygdekinoen.no: Munch.

 

Aldersgrense: 12 år
Lengde: 1t. 44 min.

 

Vennlig hilsen

Hvitsten Vel, Kinokomitéen