Strandryddedag i Hvitsten lørdag 9. september 2023


Publisert: 04.09.2023

Rydding på strender og i skogsområder i og rundt Hvitsten

Strandryddedag i Hvitsten lørdag 9. september 2023

Hold Norge Rent - Dugnad lørdag 9. september

Små biter er farligst!

Vi planlegger en ryddeaksjon 9. september der dere inviteres til å ta en tur på strendene eller i skogsområder i og rundt Hvitsten/Emmerstad for å rydde. Dere kan selv velge hvor dere vil rydde. Ta det som en tur og se også på området på vei til og fra stranden.

På Hvitstenstranden er det et samlingssted for deltakere lørdag 9. september, kl. 11 og kl. 15. Her kan dere hente merkede plastposer som hører til dugnaden og levere søppel.

Søppelet vil bli hentet av Movar som en del av dugnaden.

Det er selvsagt mulig å plukke og rydde hele uken i forkant eller etterpå for dere som er ivrige turgåere. Ønsker dere flere poser eller om dere har poser som kan hentes av Movar, så ta kontakt med Torill på telefon 916 46 054.

På strendene er det små plastbiter, plast-garnrester, m.m. som er innviklet i vekst rund strendene. Det er disse små biter som er mest farlig. Klarer man å fylle et syltetøyglass?

Vi håper på flere frivillige som kan delta i denne aksjonen og ser frem til et hyggelig samvær.

(Bildene viser noe av det som ble samlet inn i 2022.)

Strandryddeuka som pågår fra 9. til 17. september er en av flere nasjonale ryddedugnader som arrangeres av «Hold Norge Rent» https://holdnorgerent.no/om-oss . Her er mer informasjon om strandryddeuka: https://holdnorgerent.no/strandryddeuka.

Du kan også lese mer om strandryddeuka på hjemmesidene til Vestby kommune, Strandryddeuka.

 

Sjøboden er åpen med salg av vafler og barista kaffe.

  

Vennlig hilsen

Styret i Hvitsten vel
Torill Hindmarch