Den kulturelle spaserstokken inviterer til filmmatiné for seniorer på Hvitsten Grendehus mandag 16. januar kl. 14


Publisert: 11.01.2023

Kampen om Narvik

Husk påmelding

Den kulturelle spaserstokken inviterer til filmmatiné for seniorer på Hvitsten Grendehus mandag 16. januar kl. 14

Invitasjon til filmmatine for seniorer

Den kulturelle spaserstokken i Vestby kommune inviterer seniorer til filmmatine mandag 16. januar 2022, kl. 14 på Hvitsten Grendehus. Den kulturelle spaserstokken samarbeider med Bygdekinoen og Kinokomiteen i Hvitsten Vel om denne filmvisningen.

Det er bindende påmelding til Morten Nygaard/Kulturtjenesten på tlf. 64 98 07 96 på dagtid innen fredag 13.01.23, kl. 14.

Spaserstokken spanderer buss fra Vestbytorget, film og popcorn. I tillegg er det mulig å kjøpe "noe godt" i kiosken.
Bussen går fra Vestbytorget kl. 13.25.

Mer informasjon finner du på Vestby kommune sine hjemmesider.

16. januar: Filmmatiné på Hvitsten bygdekino - Kampen om Narvik - VESTBY KOMMUNE

Kampen om Narvik 

Hitlers første nederlag

April 1940. Den gryende krigen i Europa virker fjern for nordmennene, men verdens øyne er allerede rettet mot Narvik som skiper ut jernmalmen Hitler er avhengig av for å holde det tyske krigsmaskineriet i gang. Natt til 9. april krenkes Norges nøytralitet og tyske soldater går i land. Bykommandanten overgir Narvik uten kamp, men ikke alle er villige til å legge ned våpnene. Et kompani på 200 norske soldater bløffer seg ut av byen og tar opp kampen. Blant soldatene finner vi den unge korporalen Gunnar Tofte, som får sin ilddåp i kamp mot de profesjonelle, tyske alpejegerne i fjellene. I Narvik blir Royal Hotell, der hans kone Ingrid Tofte jobber som stuepike og tolk, tyskernes nye hovedkvarter. Fra skyttergraven er det enkelt å vite hvem som er venn og hvem som er fiende. Fra den sivile siden er bildet mer komplisert.

Filmen varer ca. 1 time og 48 minutter.