Hva skjer med Sekkebekkhuset?


Publisert: 20.02.2017

Sekkebekkhuset, som i mange decennier har bidratt til å gi Hvitsten sitt særpreg, har stått tomt i et par års tid – og mange har stilt spørsmål om hva som skjer med huset. Lokalbefolkningen er ikke blitt informert.

For ca. 2 uker siden kunne forbipasserende se at huset var i ferd med å bli revet. Dette er naturlig nok noe som blir ett samtaleemne blant folk.

Tirsdag 14. februar ble dette tatt opp med Fred. Olsens representant på styremøte i Hvitsten Vel. Han opplyste at Sekkebekkhuset skal restaureres og tilbakeføres til sin opprinnelig form. Og som han forklarte: Huset er i en så dårlig forfatning at det meste av bygningsmassen må skiftes ut.

Om det i forkant av arbeide var blitt lagt ut informasjon på Hvitsten sine hjemmesider – eller satt opp informasjonplakat (f.eks. på pumpehuset), ville antageligvis det meste av de negative kommentarene forstummet.

Det å informere befolkningen i Hvitsten i forkant av store endringer i sentrale deler av Hvitsten – eller sende ut nabovarsel ville neppe ha blitt oppfattet som negativt. Informasjon, dialog og åpenhet er det som skal til for å skape et godt miljø mellom grunneier og befolkningen.

 

Filmprogrammet

Programmet er publisert til og med 06.03.2017.
Mandag 06.03.2017Plakat
alt tekst
Kl 18:00, Tungeskjærerne
Førpremiere
Aldersgrense: Alle Ytterst i havgapet i Vesterålen, i torskekommunen Øksnes, finner vi barn helt ned i fem år på jobb som torsketungeskjærere. Tungeskjæringen er en gammel tradisjon som fortsatt er viktig for å rekruttere framtidas fiskere. Miljøet rundt det årlige torskefisket rammer inn historien om byjenta Ylva (9) som i vinterferien drar for å besøke mormor, morfar og den allerede erfarne tungeskjæreren Tobias (11). De to ble kjent forrige vinter og nå skal Ylva prøve seg som tungeskjærer selv. Regissøren skildrer et røft og direkte, men samtidig varmt og ikke minst humørfylt miljø hvor barn jobber, får ansvar og inkluderes på lik linje med de voksne. Omtale     Trailer     Utskrift
alt tekst
Kl 20:00, Kings Bay Aldersgrense: 9 år I 1962 omkom 21 gruvearbeidere i Kings Bay-gruven på Svalbard. Hva som utløste eksplosjonen er til dags dato et mysterium. Regjeringen Gerhardsen måtte gå av, men visste de noe ingen har fortalt? Hva om det ikke var en ulykke? Omtale     Trailer     Utskrift